Vaarallinen pinkki

Ennenkuin avaat suusi, on se mitä on päälläsi jo kertonut 1000 tarinaa. Pidä huoli, että tarina on myös se minkä haluat kertoa! Myös värit viestittävät ja herättävät tunteita. Minä rakastan vaaleanpunaista, mutta en kukissa, kukissa minulle valkoinen on ainoa oikea väri.

Väri on näköaistimus, joka syntyy valosta. Väri muuttuu jatkuvasti suhteessa ympäristönsä väreihin ja valoon. Väreillä on myös vaikutus tilan kokemiseen. Värit voivat huijata aisteja niin, että tilan vaikutelma on pienempi tai isompi. Myös vaatteiden väri vaikuttavat mielialaan ja mitä viestitämme ympärille.

 

Vaaleanpunainen ja pinkki mielletään usein tyttöjen väreiksi ja se viestittää myös viattomuutta. Vaaleanpunaista ei suositella työpukeutumiseen, koska se viestittää pehmeyttä ja myös heikkoutta.

Pinkin värin liittäminen tyttöihin on kuitenkin historiassa nuori ilmiö. Viime vuosisadan alussa vaaleanpunaista pidettiin sopivampana värinä pojille, koska sen ajateltiin henkivän voimaa ja se oli lähellä punaista, jota taas pidettiin rohkeuden symbolina.

Pinkki onkin pehmeämpi versio punaisesta eli hyvin stimuloivasta väristä. Ja vaikka pinkistä on tullut vahvasti feminiinisyyden symboli, on se upea väri myös miehille.

Juhlapukeutumisessa miesten asusteen värit otetaan avecin mekon väreistä. Juhlasolmio on aina yksivärinen, taskuliinalla sen sijaan voi olla leikkisä, kunhan se sopii kokonaisuuteen.

Keltainen viestittää optimismia ja iloa. Se myös vahvistaa itseluottamusta, lisää stressin sietokykyä, ja parantaa muistia; aktivoi ajatustoimintaa ja on siten oppimisen väri. Keltainen lisää stressinsietokykyä, virkistää ja lisää energiaa. Se on väreistä valovoimaisin ja kirkkain väri.

Sisustaessa väri keltainen keittiössä kiihdyttää ruoansulatusta ja muualla lisää valoisuutta. Makuuhuoneessa keltainen valvottaa.

On tehty tutkimus missä analysoitiin, miten ihmiset käyttäytyvät cocktail-juhlissa, jotka järjestettiin kolmessa erivärisessä huoneessa – keltaisessa, sinisessä ja punaisessa. Keltaisen huoneen juhlijat olivat eloisampia ja puheliaampia kuin juhlijat muissa huoneissa. Kannattaa myös pitää mielessä työhuonetta sisustaessa, että keltainen väri piristää!

Jos haluat, että sinut huomataan, kannattaa pukeutua keltaiseen.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

Kuvan puvut: www.meslewi.com

Kuvan taskuliinat: https://www.facebook.com/Bretelle-312251162196975/?ref=hl

#uusialku #talonrakennus #lovemylife #blogi #meri #yksinmutteiyksinäinen #hyväntekeväisyys #BRETELLE #Tukholma #hattu #prinsessa #jäte #unelma #takka #värit #taskuliina