Tapaa minut mistelinoksan alla -jälkiruoka

Englanniksi sana stressaantunut STRESSED on takaperin DESSERTS ja koska joulustressi on nyt ohi, on hyvä keskittyä uuden vuoden jälkiruokiin.

Purista sitruunanmehua kulhoon ja kasta siihen lasin reuna.

Squeeze lemon juice in to a bowl. Dipp the edge of the glass to the juice.

Paina lasin reuna sokeriin. Lasin huurrutus on valmis!

Press the edge of the glass into the sugar.

Misteleitä ripustettiin oviaukkoihin toimimaan hedelmällisyyden symboleina ja suojelemaan kotia pahoilta hengiltä.

Mistelin alla suutelusta tuli erityisen suosittu tapa 1800-luvun viktoriaanisessa Englannissa, koska julkinen suutelu oli helpoiten valvottavissa.

Kun mies oli saanut varastetuksi suudelman mistelin alla, oksasta piti irrottaa marja. Mistelinoksa menetti taikavoimansa viimeisen marjan myötä.

Annoksen pohjalle murustetaan piparkakun muruja yhden piparkakun verran (käytä tarvittaessa gluteenittomia piparkakkuja), johon on sekaan lisätty glögiä.

Add to the bottom of the class gingerbread (use gluten free gingerbread if needed) crumbs with mulled wine.

Piparkakkumuruseoksen päälle tulee kaneli-vanilja rahkakermaseos, joka on makeutettu hunajalla.

On top of the gingerbread mix add cinnamon-vanilla whipped cream-curd mix which is sweetened with honey.

Tuoreet mustikat tuovat mukanaan raikkautta ja terveellisyyttä.

Fresh blueberries make the dessert more healthy and fresh!

Ja koska joulu on, niin ei ole jouluista jälkiruokaa ilman punaista. Onneksi pakkasesta löytyi kauniita punaviinimarjaterttuja.

And because its Christmas – there is no Christmas dessert without the colour red. Luckily I found some red berries from the fridge.

Tasapainossa oleva dietti on joillekin yksi pipari molemmissa käsissä. Mistelin alla se ei toimi.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

www.hunaja.fi