Kala koukussa

Joskus saa kirjoittaa kokonaan uuden tarinan, toisella kertaa myös elää sen. Meidän kesämökki alkaa olla siinä vaiheessa, että kunnon hurrikaani olisi toivotumpi kuin pensseli.

Isäni suku on Karjaalta ja monet Backmannit asuvat siellä Backgrändin kylässä, jossa olen viettänyt lapsuuteni kesiä. Minulla oli mökillä lapsena 30 kukonpoikaa kesälemmikkinä. Kesän päätyttyä niiltä iskettiin päät poikki ja laitettiin pakkaseen. Yllättäen koko talvi syötiin kuitenkin äitini mukaan kuivaa K-kaupan broileria.

Kesällä syntyy muistoja, osa kestää hetken, osa lopun elämän. Monet miehet käyvät kalassa koko elämänsä ymmärtämättä, että he eivät ole itseasiassa kalojen perässä. Kun kalastaa rakkautta, kannattaa kalastaa sydämellä, ei aivoilla.

Kannattaa muistaa, että mieli uskoo sen, mitä sille kertoo. Sitä kannattaa ruokkia toivolla, totuudella ja rakkaudella. Kun ruokkii uskoaan, niin kyyneleet kuolevat nälkään. Koiratkin tosin purevat harvemmin kuin ihmiset.

Ja sitten on pelit. Tappio ei tarkoita sitä, että peli olisi ohi, sitä on vaan kokeneempi seuraavalla kierroksella, tosin elämässä ei ole extra-elämiä. Ei voi voittaa, jos ei uskalla pelata.

Joskus on vaan liian myöhäistä kääntyä takaisin ja edes pelastusliivit ei auta. Onneksi.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

Tua INSTAGRAM

T-paidat :

www.dopp.fi