Harvasta ylikypsästä saa tuoretta.

Sama kiehuva vesi, joka kovettaa kananmunan pehmentää perunan; olosuhteet eivät määritä mistä sinut on tehty. Mökki ilman juoksevaa vettä on haasteellinen olosuhde, jossa tosin hämähäkit vahvistavat säännön.

Mökillä on helppo tehdä aamupalaksi tai jälkiruoaksi gluteenittomia banaanilettuja. Niihin ei tarvita kuin 1,5 munaa / banaani, jotka sekoitetaan keskenään ja paistetaan hiljalleen paistinpannulla.  Ei lisättyä sokeria tai jauhoja!

Banaanilettujen kanssa maistuu hyvältä esim. maustamaton jogurtti, mustikat ja persikka.

Jos kaikki maapallon hyönteiset kuolisivat, niin elämä täällä päättyisi 50 vuodessa. Jos kaikki ihmiset kuolisivat, niin maapallo kukostaisi. Maailmassa ei varmaan mikään lisäänny niin nopeasti, kuin banaanikärpäset. – Ehkä siinä olisi ratkaisu, tosin muunlaiset kärpäsetkin tuntuvat sikiävän tehokkaasti.

Banaanin terveyshyötyjä

Banaanin syöminen päivässä saattaa hoitaa mm. vatsahaavoja, vähentää aivoinfarktin riskiä, säätelee ärtyneisyyttä ja ahdistuneisuutta, säätelee suolisto-ongelmia, auttaa vähentämään tupankan himoa ym. Missä vaiheessa omena päivässä piti lääkärin loitolla?

100 grammassa banaania on noin 100 kilokaloria, 1g proteiinia, 25 g hiilivetyä ja alle 1 gramma rasvaa, sekä 3 g kuitua.

Banaaneissa on myös runsaasti B6- ja C-vitamiineja, foolihappoa ja mineraaleja (mm. magnesiumia ja kaliumia.) 

Jos haluaa pudottaa painoa pitäisi muistaa syödä banaani aamupalaksi, aamupäivällä tai viimeistään 16 mennessä, koska muuten se huonosti sulavana voi aiheuttaa painonnousua. Ylikypsän banaanin voi käyttää banaanilettuihin, muutoin harvasta ylikypsästä saa jotain tuoretta.

Kaiken avain on kärsivällisyys. Kanaa ei saa rikkomalla munan. Banaanilettu kypsyy hiljalleen.

Mustikka on hedelmien, marjojen ja vihannesten joukosta antioksidantti numero yksi. Ne vähentävät riskiä sairastua Parkinsonin ja Alzheimerin tauteihin. Tosin norsutkaan eivät unohda koskaan.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

PS. Saman voi tehdä helposti myös uunissa!

Gluteeniton banaanilettu kannattaakin tehdä uunissa!