3 omenapuuta 250.000 €:lla Espoosta!

Vanhasta pihapiiristä jää kaipaamaan syksyisiä satoja; omenapuita, riikunapuuta ja marjapensaita. Kun muuttaa, puita ja pensaita on vaikea ottaa mukaan. Puistoon päättyvä tontti etsii uuden kodin rakentajaa ja sen mukana uusia leipureita.

Googletin parhaan omenapiirakan reseptin ja tuunasin sen paremmaksi?  Yleensä gluteenittomat piirakat – no, ne maistuvat gluteenittomilta, mutta käsi sydämellä, tämä hakkaa kaikki!

Miehet tuntuvat tykkäävän piirakasta.. Luulevat varmaan, että naiset ovat koviakin leipomaan 😉 – Sen verran usein piirakan kuvapyyntöjä tuntuu tulevan.. Mietityttää vaan, että kuinka moni niitä kuvia oikeasti lähettää?

No, onneksi on syksy ja paras aika vuodesta leipoa suussa sulavia omenapiirakoita. On hyvä muistaa, että oman pihan omenat maistuvat parhaimmilta happaminakin.

TONTTI MYYTÄVÄNÄ ESPOOSSA: Haltijatontuntie 19, Tontunmäki 500 m2, myyntihinta 250t €

https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/espoo/14644302

Se, että omenapiirakassa on omenaa, ei tee siitä terveyden pelastusrengasta, vaan tuo mukanaan lähinnä vararenkaan. Ja koska saan aika harvoin leivonnaisia, niin jätin tänään ruoan väliin ja korvasin ateriat omenapiirakalla. -Ei kerro järkevyydestä tai terveellisistä elämäntavoista, vaan piirakan mausta. Ensi viikko mennään sitten kaalilla.

Mikä on tyttäreni mielestä pahinta omenassa? Hänen mielestään se on mato, mutta se johtuu siitä, että hän ei ole vielä löytänyt puolikasta..

Näitä tarvitset Gluteenittomaan omenapiirakkaan (joka vielä maistuu paremmalta kuin näyttää!):

RAAKA-AINEET * INGREDIENTS

200g margariinia – butter

1,5 dl sokeria – sugar

2 dl Gluteenittomia kaurajauhoja – total of 5 dl of different flour mix

1 dl Gluteeniton kaurarouhe -gluten free oats groats

2 dl Gluteeniton jauhoseos – gluten free  flour mix

2 kananmunaa – eggs

1,5 tl leivinjauhoja – baking soda

1,5 tl vaniljasokeria – vanilla sugar

1,5 dl maitoa – milk

2 purkkia maustettua rahkaa – flavoured quark

kanelia – cinnamon

5 omenaa – apples

-to enjoy with vanilla sauce or ice cream.

Ohje * How to do it!

  1. Sulata rasva – melt the butter
  2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa. – mix with sugar
  3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). – Add flour and mix
  4. Lisää nyt taikinakulhoon munat, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sauvasekoittimella. Jos taikina on liian litkua, lisää jauhoja vähitellen. – add eggs, milk, baking powder, vanilla sugar and mix
  5. Kaada taikina voilla voideltuun ja  gluteenittomilla kaurarouheilla vuorattuun piirakkavuokaan. Säästä osa taikinasta; se tulee piirakan päälle. – Pour the doug to a casarole. Save a part of it for topping.
  6. Taikinan päälle maustettu rahka ja rahkan päälle omenan lohkot. – Add guark on the dough, then apples
  7. Ripottele pinnalle kanelia ja sivuun alussa jätetty taikina. – the some cinnamon and the rest of the dough
  8. Paista 200 asteessa n. 30 min. – 30 minutes in a 200c hot oven should bake it ready!
  9. Parasta tarjoiltuna heti kuumana esim. vaniljakastikkeen kanssa. – Tastes great even hot with some vanilla sauce!

Kaurarouhe tekee piirakasta rapean, rahka sisältä pehmeän. Käytin sitruunalla maustettua rahkaa, koska kaupassa ei ollut vaniljalla ja kanelilla maustettua. Molemmat toimivat!    

Omena ei kauaksi puusta putoa.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

”Esa Tikkasen” House 4 Sale