Kun Julia lemppasi Romeon

Romeo ja Julia rakastuivat ensisilmäyksellä Veronassa, Italiassa. Lyhyesti heidän traaginen rakkaustarinansa kertoo kahden suvun riidoista ja kielletystä rakkaudesta. On suudelmia parvekkeella, tappeluita, maanpakoa, epäonnea, kuolemaa, myrkkyä, häitä ja hautajaisia. Lopussa 14-vuotias Julia tappaa itsensä Romeon tikarilla, Itsensä tappaneen Romeon vierelle. Kaksi sukua sopii riitansa, mutta maksaa siitä kalliin hinnan.

Tavoittamaton rakkaus saattaa tuntua, että rakkaudella ja kuolemalla on yhteys. Suomi taitaa johtaa intohimotapoissa väkilukuun nähden, mutta ne tehdään yleensä kossun voimalla perhepiirissä. Joskus romantiikka on rakkaudesta kaukana.

Julian parveke on suosittu turistinähtävyys Veronassa ja symbolisoi suurta rakkautta. Rakastuneiden lisäksi paikalla on myös kyltti, jossa pyydetään laittamaan rakkaudentunnustukset postilaatikkoon…

Joskus ymmärtäminen on vaikeaa ja mitä yksi edellä, sitä toinen perässä. Jos nyt ei löydy rakkautta kunnioittaa historiallisia elementtejä, niin rakkautta muuten tuntuu olevan maailma pullollaan -ainakin Veronassa. Rakkauslukot ja rakkausviestit tekivät paikasta mielestäni entistä ihanamman.

Rakkaudessa ei kannata pelata vaikeasti tavoiteltavaa, vaan vaikeasti unohdettavaa. Ehkä siihen oli syy, miksi Julia lemppasi Romeon. Intuitioon kannattaa luottaa ja puhelimet pitäisi kieltää lailla.

Kun on ollut periaatteessa sinkkuna 5 vuotta ja sinä aikana rakkausjutut ovat lähinnä sivaltaneet päin näköä, sitä kuitenkin haaveilee edelleen siitä yhdestä oikeasta. Kompromisseja ei kannata rakkaudessa tehdä; sopiva ei vaan riitä, lompakosta puhumattakaan.

Sitten katsoo ympärilleen. Ihmiset ovat yhdessä vääristä syistä, varatut miehet liehiköivät vieraita naisia. Moni mies, jolla on kaikki, niin miksi he eivät ole sellaisen naisen kanssa, jota ei tarvitsisi pettää? Samaan aikaan Romeot pelkäävät ”me too”:ta ja Juliat tuntuvat luottavan enemmän määrään kuin laatuun.

Moni tuntuu unohtavan, että on vain yksi elämä.

Olin matkalla ystäväni Geian ja hänen ystävänsä Merlen kanssa. Matkan jälkeen voin sanoa, että minullakin on yksi ystävä lisää. Laitoimme vanhan ja uuden ystävyyden muistoksi sydänlukon kiinni muuriin.

Olemme kaikki yrittäjänaisia matkalla hakemassa lisää voimia -suunnittelemassa bisneksien tulevaisuutta; mihin sijoittaa aikaa. Elämän rikkaus on muualla kuin pankissa, mutta ilman pelimerkkejä ei tässä maailmassa pelata.

  

Maassa maan tavalla. Singaporessa kielletty on Veronassa rakkautta; purukumeja oli muurissa kiinni tuhansia. Moni rakkaus on myös edelleen kiellettyä. Ei osata hyväksyä erilaisuutta ja pitää sitä rikkautena. Samaan aikaan ilman rakkautta voi elää, ilman rahaa ei. Ja kuitenkin ensimmäinen on niistä kahdesta arvokkaampaa.

Kaikkiin lukkoihin ei avain toimi.

<3, Tua

– Koti on siellä missä sydän on.

Follow your heart t-paita by In Wear