Tua Toa:ssa

Nimeni Tua tulee latinankielisestä sanasta perpetua; ikuisesti sinun, mutta ruotsiksi se on lyhyesti vessa. Toalet lyhennetään ja lausutaan tuuaksi.

Kävin rippikoulun Ruotsissa 14-vuotiaana, koska olin mennyt kouluun vuotta nuorempana ja halusin päästä ripiltä niin kuin muut. Kun Ruotsissa rippikoulussa minua sitten kutsuttiin toisella nimelläni (Christina), enkä edes reagoinut, päätin olla rohkeasti Tua, tarkoitti se sitten vessaa tai ei.

Joten ymmärrät varmaan, että kun näin Tallinnassa ravintolan, joka ei ollut vain lempiruokaani thaimaalaista, vaan myös nimeltään TOA, niin koin maistamatta löytäneeni lempiravintolani; lapsuuden traumasta rakkaudeksi.

Kun jonkun sanan eteen tulee sana lempi, asettaa se vaatimuksia ja jotta sen voi säilyttää, pitää siihen myös vastata. Suomalaisten thairavintoloitsijoiden ei tarvitse lähteä oppiin kaukomaille, riittää kun menee meren toiselle puolen..  TOA, Rotermanni 2, Tallinna 10111, Viro

Arvosana: kiitettävä

Cashewpähkinöitä, sitruunaruohoa, limetinlehtiä, inkivääriä, chiliä, kalakastiketta 2 €

Taivaallisen hyvää ja aion yrittää tehdä myös kotona.

Porsaan kylkeä, grillattua paprikaa, sipulia ja maapähkinöitä. 8 € Tämä oli ehkä koko illallisen paras annos.

Keliaakikon paraatiisissa söin pääruoaksi Phad Thai / Wokattuja riisinuudeleita tiikerikatkaravuilla.

Vatsa jo paukkui, mutta illallinen on ihana päättää makeaan.

Kookos-Panna Cotta, passionhedelmäpyreetä ja ananaskirsikoita.

Toa sijaitsee uudella Rotermannin alueella, johon suunnittelen myös joku päivä avaavani myös BRETELLE liikkeen. Tallinnan Rotermann City sijaitsee Rotermannin historiallisessa korttelissa aivan Tallinnan ydinkeskustassa. Se on sekoitus uutta ja vanhaa; uusi ja vanha Tallinna samassa paketissa.

Olen jo tehnyt Viron lipusta taskuliinan, ehkä olisi aika ottaa siitä askel eteenpäin. Liiketilat Rotermann alueella ovat ihania (katso esim. Toa ravintolan ikkunaa!)  ja voisin hyvin ajatella viettäväni Tallinnassa enemmän aikaa. Alueelta löytyy jo tusinan verran erityyppisiä ravintoloita ja ihania putiikkeja.

Olen huomannut, että elämässä kannattaa tehdä niitä asioita, mitkä tekevät onnelliseksi, koska ilman onnellisuutta ei ole mitään. Haaveet eivät tee onnelliseksi, niiden toteuttaminen ja toteutuminen tekevät. Minut on kasvatettu tekemään ja uskomaan, ei haaveilemaan.

Tallinnan syksyssä tarkeni hyvin kevyessä In Wear:in villaneuleessa. Takana ihana kesä,  nyt ihana syksy ja kauhulla odotan talven pakkasia (lukuunottamatta laskettelua). 

Vanha virolainen sananlasku sanoo, että rakkaus ei ruostu. -Juustosta voi sanoa samaa. Rotermannin alueella tuli ystävääni Marianne Harjulaa ja minua vastaan myös suussa sulava juustokauppa; juustot ovat yksi heikkouksistani.

Marianne on muuten Suomen paras yritystapahtumajuontaja.

The second mouse gets the cheese.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

 

Kaupallinen yhteistyö:

TOA Taste of Asia tunnetaan herkullisesta aasialaisesta keittiöstä ja laajasta cocktailvalikoimasta.oimasta

Tuan vaatteet: