Kurpitsajuhla vai haamuaatto?

Valentine’s Day on käännetty sujuvasti ystävänpäiväksi, sen sijaan Halloweenille ei ole oikein löytynyt suuhun sopivaa suomenkielistä nimeä. Haamuaatto, kurpitsajuhla vai kummitusjuhla? Halloween, alkuperäinen nimi onkin pitänyt pintansa.

Tosin ei ole ihme, että ihmiset samaistuvat helpommin ystävyyteen kuin kuolemaan.

Irvistävä Halloween lyhty on saanut nimensä Irlantilaisen tarinan mukaan Jack-nimiseltä juopolta, joka kiristi pirulta lupauksen, ettei joutuisi helvettiin. Jackillä ei ollut kuitenkaan asiaa taivaaseenkaan.

Piru heitti Jackille hiilen, jonka hän laittoi nauriin sisään tuomaan valoa. Siitä lähtien Jackin sielu on etsinyt itselleen lepopaikkaa pienen lyhdyn valossa.

Halloweeniin ja erityisesti sen syntyaikoihin liittyy monenlaisia myyttejä, joiden totuuspohja on varsin kyseenalainen. Uskotko sinä kummituksiin? Minä uskon.

Jos punainen on joulun väri, niin oranssi on halloweenin. Sisustuksessa oranssi väri kiihdyttää ruokahalua. Olohuoneessa se piristää ja virkistää, vahvistaa itsetuntoa, makuuhuoneessa valvottaa.

Näin synkkänä syksynä oranssi nostaa matalaa energiatasoa. Pukeutumisessa loistava asusteväri ja varsinkin poltettu oranssi on yksi tämän syksyn muotiväreistä.

Vanhoista käsinkudotuista villamatoista käsityönä leikattu ja koottu tilkkumatto. Koko 170x240cm. 655,00 € www.isku.fi

Jos halloween koristeet ovat liikaa, niin sisustusta on helpointa muuttaa sesonkien värisillä tyynyillä. Iskussa on niitä laaja valikoima.

Kauhuun ja yliluonnollisen läsnäoloon liittyvä kummitusjuhla on edelleen monelle suomalaiselle ajatuksena haasteellinen. Joskus kun elää kauhun rajamailla, osaa arvostaa katkaisijaa, valonkatkaisijaa.

Vaikka jotain ei näe, se ei tarkoita etteikö siihen voisi uskoa.

<3, Tua

-Koti on siellä missä sydän on.

Kaupallinen yhteistyö: